Tåg 150
Åter till TÅG 150-sidan?
Klicka i bilden ovan!

Anslutningståg till TÅG 150

År 2006 fyller den svenska järnvägen 150 år och till jubileets största arrangemang, TÅG 150 den 7-10/9, kommer anslutningståg att gå från flera orter i landet.

Tidtabeller

Priser

Bokningsinformation

 

ÅRGÅNGSTÅGET
Det här är Sveriges Järnvägsmuseums eget tåg. För 9:e året i rad kör vi mellan Stockholm/Uppsala och Järnvägsmuseet i Gävle och åter. Tåget är upprustat för att visa hur det såg ut för 50 år sedan.
Välj mellan rymliga öronlappsfåtöljer i en 2:a klass vagn eller de lite striktare sofforna i en 3:e klass. Vagnarna har tidsenlig märkning som idag motsvarar 1:a och 2:a klass.
På årgångståget finns det även möjlighet att äta. En rejäl frukost på vägen till Gävle och middag på vägen tillbaka till Stockholm. Tänk på att det är ett begränsat antal platser. Bord bokas vid påstigning.
 

VETERANTÅG
Under jubileumsåret kör vi även ett antal veterantåg till museet i Gävle. De är inlånade från olika järnvägsföreningar.
Även veterantågen är tåg av äldre modell. Veterantåget från Stockholm erbjuder enklare mat i restaurangvagn med begränsat antal platser. På de övriga veterantågen kan det enbart erbjudas kaffe, dryck, fikabröd och smörgåsar.
Veterantågen ägs av: Nässjö Järnvägsmuseum, Grängesbergsbanornas Järnvägsmuseum och Stockholms Kultursällskap för Ånga och Järnväg.
Veterantågen går från:
Stockholm/Uppsala
Borlänge/Falun
Eskilstuna/Västerås /Sala /Avesta Krylbo
Biljettsläpp hos SJ fredag den 2 juni!

Tidtabeller  Priser   Bokningsinformation


 

Banverket

Sveriges Järnvägsmuseum

 


Retur till sidans början

Senaste uppdatering 2006-08-09