Om JVMv Kontakta Aktuellt Spår/Sidospår Arkiv Länkar
 


Rapport från Nässjö Järnvägsförenings besök i Herrljunga 10 februari 2007

Nässjö Järnvägsförenings ånglok SJ A5 1545 installat i Herrljunga lokstall.
Nässjö Järnvägsförenings ånglok SJ A5 1545 installat i Herrljunga lokstall. Foto: Gunnar Palmborg
Det var många som var intresserade av att besöka Herrljunga lokstall
Det var många som var intresserade av att besöka Herrljunga lokstall. Foto: Gunnar Palmborg.

Lördagen den 10 februari besökte Nässjö Järnvägsmuseum Järnvägsmusei vänner i Herrljunga. Med på denna härliga vinterresa fanns ångloket SJ A5 1545 och NJ´s rapidlok. Resan blev riktigt lyckad med många som hade mött upp längs järnvägen Nässjö - Falköping - Herrljunga. Ångloket drog tåget på sträckan Nässjö - Falköping. På plats i Herrljunga hade ett 50 tal intresserade kommit för att se NJ´s tågset i vinterkylan. Senare på kvällen bjöds en god och härlig Taco buffé i NJ´s resturantvagn.

SJ A5 1545 växlades undan och ställdes in i Herrljunga lokstall. NJ´s ånglok kommer stå i Herrljunga under 2 månader fram till Nässjö Järnvägsmuseums resa på Kinnekullebanan 19 maj. Nässjö Järnvägsmuseum med tåg medverkar också på Jvmv Herrljungas "Öppet Hus" Torsdag 17 maj.

På det hela taget var hela evenemanget 10 februari en lyckad tillställning trots att det egentligen bara rörde sig om en transportkörning av ångloket SJ A5 1545 till Herrljunga lokstall.

Ett stort Tack till alla medlemmar i Nässjö Järnvägsmuseum som ställde upp och gjorde denna dag till en trevlig och bra tillställning.

Per-Åke Lampemo

 

Åter till "Herrljunga"? 

 


Senaste uppdatering 2007-04-20 Redaktör Rolf Sten