Om JVMv Kontakta Aktuellt Spår/Sidospår Arkiv Länkar
 


Rapport från Arbetshelgen i Herrljunga lokstall 6 - 7 januari 2007

B 1038 dras ut ur stallet inför påeldningen
B 1038 dras ut ur stallet inför påeldningen. Foto: Stefan Lindberg
Årets första arbetshelg för Jvmv Herrljunga gick av stapeln 6-7 januari. Uppslutningen av intresserade var stor. Mellan 15-20 st medlemmar hade kommit för att hjälpa till.
  
Arbetet denna gång var inriktat på städning och en del justeringar/översyn av SJ B 1038 ånggenerator/belysning. Transport av lite lokstallsdetaljer.
  
Städningen av smörjgravarna var ett smutsigt jobb men det skrämde inte det aktiva gänget. Genom att bytas av mellan medlemmarna kunde "skitjobbet" gå relativt snabbt och effektivt. Det tog därför inte lång tid innan det var snyggt och rent i gravarna på stallplats 1 och 2.
  
Ett annat jobb var översyn av B 1038 pylegenerator. Man upptäckte under Varbersgresan att lokets generator allt mer blev "trött". Tur i oturen slutade den fungera helt strax söder om Herrljunga på vår hemväg från Göteborg.
   Man tog därför ner generatorn och plockade isär den för rengöring och översyn. Senare på lördagseftermiddagen sattes den upp igen och provkördes med gott resultat.

Kom och hjälp till!
Vill du vara med på Jvmv Herrljunga´s verksamhet så håll utkik på Järnvägshistoriskt forum där kommer det utlysas när arbetshelger går av stapeln.

Per-Åke Lampemo
tel.
0702 96 10 40
E-post: herrljunga@jvmv.se

Bilden nedan
TÅG 150 i Gävle 8 september 2006. "Herrljungaloket" B 1038 i parallellkörning med GDJ N 62 från Falun. Foto: Bo-Erik Lööf.
"Herrljungaloket" B 1038 i parallellkörning med GDJ N 62 från Falun.
 

Den ångdrivna generatorn sätts tillbaka på sin plats
Den ångdrivna generatorn sätts tillbaka på sin plats. Foto: Stefan Lindberg
"Skitjobbet" med städning av lokstallsgravarna.
"Skitjobbet" med städning av lokstallsgravarna. Foto: Stefan Lindberg

 

Åter till "Herrljunga"? 

 


Senaste uppdatering 2010-06-01 Redaktör Rolf Sten